DS: Tražimo zajednički otpor pljački iz Beograda

Lokalne vesti - Utorak 28.05.2013 - 18:47

Gradski odbor DS-a u Vranju u utorak je pozvao narodne poslanike iz ovog grada ali i lokalnu vlast da dignu glas u pokušaju sprečavanja izglasavanja seta poreskih zakona koje je najavila Vlada Srbije.

Stefanović i Stamenković Stefanović i Stamenković

Predsednik tog odbora Slobodan Stamenković  pozvao je  gradonačelnika i predsednika Skupštine da  tim povodom zakažu vanrednu sednicu parlamenta kako bi se zauzelo jedinstven stav  da set poreskih zakona koji su pogubni za lokalne samouprave ne bude usvojen u republičkom parlamentu.
 
Vranje će na osnovu najavljenih poreskih zakona koji se nalaze u skupštinskoj proceduri prema oceni demokrata morati da se odrekne čak 200 miliona dinara.

- Lokalne samouprave pod izgovorom ministra Dinkića da će to doprineti rasterećenju privrede ostaju bez značajnih sredstava u lokalnim budžetima što će se odraziti i na standard građana – kazao je Goran Stefanović, predsednik okruđnog odbora DS-a za Pčinjski okrug.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Slobodan Stamenković rekao je da bi Vranje primenom novog paketa poreskih mera ostalo  bez sredstava za dva komunalna programa na godišnjem nivou, a da bi tim parama grad mogao da investira i u izgradnju dva vrtića ili škola.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: