DSS: Na delu "kupljena koalicija"

Lokalne vesti - Petak 20.12.2013 - 13:42

Gradski odbor DSS-a zatažio je u petak raspisivanje novih lokalnih izbora u Vranju, posle raspada dosadašnje vladajuće koalicije.

Odbor DSS-a Odbor DSS-a

Odbor je pozvao gradonačelnika Zorana Antića da prestane sa kupovinom odborničkih mandata i prekrajanjem volje građana u formiranju vladajuće većine.

Predsednik Gradskog odbora DSS-a Aleksandar Stojković ocenio je da građani Vranja nisu zaslužili da ih vodi “kupljena koalicija”.

- Mi ćemo svim sredstvima da se borimo da sprečimo kupovinu bilo kog odbornika. Odbornici nisu na prodaju, kao što ovaj grad nije na prodaju – kaže Stojković.

On je najavio i radikalnije mere ukoliko se “gospoda iz vlasti ne dozove pameti”.

- Mi ćemo organizovati proteste i pozvati građane da ako već ne mogu mandate da vrate i izaberu nove predstavnike na izborima, da to pokušaju da urade mirnim protestima.

Ne znam čime je gradonačelnik Zoran Antić izazvan i kako je  shvatio da on može sam da vodi ovaj grad – kaže Stojković.

Predsednik GrO DSS-a je apelovao i na odbornike da budu časni i pošteni i da ne zaborave ko im je dao mandate kojima raspolažu, jer “odbornici nisu tu da bi ostvarili lične interese, a ponajmanje da bi se prodali”.

Zvonimir Cvetković jedini odbornik DSS-a u Skupštini grada u budućem periodu  prema navodima njegovih partijskih kolega biće opozicioni  odbornik i priključiće se opozicionim strankama.

Aleksandar Pavlović, predsednik Opštinskog odbora DSS-a kaže da Vranje vodi jedan čovek i da je kako ocenjuje jadan grad kada je na njegovom čelu “čovek takvog kalibra”.

- Pitamo gospodina Antića s kojim pravom se tako ophodi. Svi mi dobro znamo da je on čist produkt jednog koalicionog dogovora.

DSS je stranka  koja ima najveće pravo da traži raspisivanje  lokalnih izbora, jer su našoj  stranci u prethodnom periodu oduzeta četiri odbornička mandata - napominje Pavlović.   

Zašto bi išli na izbore, neka gradonačelnik  raspiše  trender o javnim nabavkama odbornika – na kraju zaključuju sarkastično u DSS-u osvrćući se na aktuelna politička dešavanja u gradu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: