DSS: Pa Bresnica nije u Somaliji!

Lokalne vesti - Utorak 04.03.2014 - 12:05

Veća izdvajanja novčanih sredstava iz budžeta Vranja za poljoprivredu, uređenje putne infrastrukture, obezbeđenje osnovnih uslova za život na selu, dovođenjem novih ljudi u politici je ono što Demkoratska stranka Srbije nudi gradu, rečeno je u utorak u toj stranci.

Odbor DSS u Vranju Odbor DSS u Vranju

Kako je rekao Aleksandar Stojković, predsednik Gradskog odbora DSS, oni su se odlučili da, kratkim kampanjama po većim selima, predstave svoj program, koji se u velikoj meri zasniva na većim izdvajanjima iz budžeta za poljoprivredu i seoske mesne zajednice.

- U sadašnjem budžeti imamo nepunih dva posto izdvajanja , dok su za vreme učešća DSS u vlasti ona bila pet posto, pa je čak i to bilo malo – rekao je on.

Stojković navodi da se u proteklih 30 godina tookom svake iizborne kampanje po selima grade kule i gradovi, kao i da sve to rade isti ljudi.

- U svakoj izbornoj kampanji gradi se most u selu Tibužde, već 30 godina, da se uvodi voda u selu Bresnica, kao da je ovo Somalija ili Afrika.

U Katunu u 2012. su obećani crepovi za kapelu, opet su ti crepovi obećani i za ovu kampanju, u Zlatokopu je opet obećana famozna kanalizacija koja se gradi 20 godina.-  pobrojao je Stojković.

Aleksandar Pavlović, predsednik Opštinskog odbora, izneo je svoje zamerke na predviđena sredstva u gradskom budžetu za sela.

- Gradski budžet je predvideo 20 miliona dinara za razvoj poljoprivrede, a za jedno javno preduzeće, čiji je direktor lokalni funkcioner u vlasti, izdvojeno je 40 miliona dinara za stazu koja ima 240 metara.

Veću dužinu ima Sobinska staza kada se se spustimo niz Oglednu stanicu – kaže Pavlović i dodaje da stranka nema ništa lično protiv Besne Kobile,  ali da moraju da se znaju prioriteti.

Iz ove stranke poručuju da još nisu odlučili hoće li biti javnog mitinga za 10. mart ili će se predizborna aktivnost svesti na održavanje tribine odnosno ulične akcije kojoj bi trebalo da prisustvuje i predsednik Izvršnog odbora DSS, Milovan Miloševič, dok je prisustvo lidera stranke, Vojislava Koštunice, za sada upitno.

Milan Zdravković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: