DSS traži hitnu smenu direktora "Vodovoda"

Lokalne vesti - Četvrtak 12.09.2013 - 12:27

Gradski odbor DSS u Vranju traži hitnu smenu direktora „Vodovoda“ Krste Janjića zbog havarija u glavnoj ulici.

Lideri DSS-a u Vranju Lideri DSS-a u Vranju

Aleksandar  Stojković, predsednik GrO DSS kaže da je prvi razlog stanje kanalizacije u glavnoj ulici, drugi trgovina odborničkim mandatima   zloupotrebom položaja i treća šetalište koje, kako je kazao, „ni na šta ne liči“.

– „Vodovod“ je počeo svakog vikenda da isplivava na površinu. Sramno je da grad kao što je Vranje u 21. veku ima glavnu ulicu bez kanalizacije, a niz koju se svakog vikenda slivaju fekalije.

Gradonačelnik je najavio da će obelodaniti imena glavnih krivaca, ali ta imena još nisam čuo. Očigledno je reč o nedodirljivom čoveku zbog kojeg danas imamo ovakav problem – kaže Stojković.

Na pitanje zbog čega baš konferenciji na kojoj se priča o kanalizaciji u glavnoj ulici ne prisustvuje istaknuti član DSS Božidar Đorđević, s obzirom da je u vreme rekonstrukcije ulice on bio na čelu „Vodovoda“, Stojković kaže da je pošteđen eventualnih konsekvenca u firmi zbog izlaska u toku radnog vremena.

– Naravno da smo sproveli istragu u vezi Đorđevića i imamo dokumentaciju koja potvrđuje da on uopšte nije kriv za stanje ulice u kome se ona danas nalazi.

Tada je postojala komisija koja je utvrdila da u glavnoj ulici mora da postoje kanalizacione cevi.

Dakle, Gradska uprava je ta koja nije postupila u skladu sa mišljenjem komisije – kaže Stojković.

On je naveo da je direktor Krsta Janjić zloupotrebom funkcije u „Vodovodu“  trgovao odborničkim mandatom, tako što je iz „Jumka“  doveo Miroslavu Novković, bivšu članicu DSS-a i učlanio je u SPS.

Takođe, iz GrO Koštuničine stranke je apelovano na rukovodstvo „Vodovoda“ da ne rekonstruiše donji deo šetališta u centru grada, jer ulica od Direkcije do zgrade Skupštine, kako su saopštili, „sada izgleda sramno i smešno“.

Inače, za rekonstrukciju šetališta je od samog početka bila zadužena Direkcija za izgradnju, a „Vodovod“ je bio samo izvođač radova na preuređenju kocke.

Aleksandar Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: