Dug priznajem, ali STAN NE NAPUŠTAM ŽIV

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.09.2019 - 13:46

Vranje - O prodaji svog stana saznao je od policajaca koji su došli da im preda pištolj.

Đedović: Đedović: "Ja iz svog stana u kojem živim 35 godina nemam gde" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Radivoju Đedoviću (70), penzioneru iz Vranja, život se potpuno premetio kada je saznao da mu je banka prodala stan koji je stavljen pod hipoteku kao zalog kredita, a da nijednim dokumentom nije upozoren niti obavešten o toj transakciji.
 
Kredit od 25.000 evra sa rokom otplate od četiri godine za pokretanje proizvodnje je podignut kod „Euro banke“ preko firme njegovog sina, a Radivoje je pod hipoteku stavio stan u vlasništvu svoje žene.
 
Rate u visini od 550 evra mesečno smo isplaćivali koliko god smo bili u mogućnosti, priča Radivoje, a onda je, pre četiri godine, usled kašnjenja, stiglo prvo izvršenje.
 
To rešenje je povučeno nakon jednokratne uplate od 250.000 dinara, ali se slična situacija ponovila i nakon godinu dana.
 
- Ja sam predložio da se produži rok otplate zbog finansijskih problema koje je imala firma mog sina, što je odbijeno jer u banci jednostavno nisu imali razumevanja za bilo kakav predlog razumnog rešenja u obostranu korist - kaže Đedović i dodaje da je najgore usledilo pre nekoliko dana.
 
Na vrata stana je zakucala interventna ekipa policije koja je došla da preuzme pištolj koji Radivoje ima u legalnom vlasništvu, usput ga obavestivši da je to redovan postupak prilikom postupka prodaje stana dužnika.
 
- Od njih sam saznao da je stan prodat i da je izvršenje rešenja o iseljenju zakazano za četvrtak, 3. oktobar u 12 časova, a da ni ja ni bilo ko iz porodice nijednim dokumentom nije obavešten da je takvo rešenje doneto.
 
Ja iz svog stana u kojem živim 35 godina nemam gde i ne nameravam da ga živ napustim – odlučan je Radivoje.
OK Radio je pokušao da odgovore na neka pitanja o ovom slučaju dobije od ovlašćenog izvršitelja Aleksandra Nikolića, ali su nam u njegovoj kancelariji rekli da je odsutan i da ga pokušamo ponovo sutra. Do zaključenja ovog teksta Nikolić nije odgovarao na telefonske pozive. 
 
On kaže da je do sada isplatio blizu 10.000 evra kredita i da bi ljudski bilo da se nađe neko razumno rešenje, ali i ističe da ga najviše boli to što je ceo postupak bio sproveden „ispod žita“.
 
- Stan je procenjen na 44.000 evra a neko ga je dobio na tacni za mnogo manju sumu, pri tom ja nisam obavešten da je uopšte aktivirana hipoteka, a kamoli da se stan prodaje.
 
Ne bežim od duga, ali sam u krajnjem slučaju, ja mogao da nađem kupca pa da pare podelimo – navodi rezignirano Đedović.
 
On isključuje mogućnost da je rešenje ili bilo kakvo obaveštenje ostalo neuručeno jer, kako kaže, njegova bolesna žena poslednjih devet godina nije izašla iz stana.
 
Ogorčen je i na izvršitelje koji su, kaže, „zaštićeni kao beli medvedi“ dok je širom Srbije veliki broj sličnih slučajeva.
 
Jedino što mu je preostalo, zaključuje Radivoje, je da se obrati medijima i podnese krivičnu prijavu za prevaru, jer se zbog načina na koji je slučaj sproveden, smatra itekako prevarenim.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: