Đurić: Puštanje UHAPŠENIH ili nema DIJALOGA

Lokalne vesti - Utorak 10.07.2018 - 11:24

Vranje - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je hitno puštanje petorice uhapšenih Srba u opštini Gnjilane i zapretio odlaganjem dijaloga Beograda i Prištine "za dugo vremena".

Marko Đurić: Predstavnici Evropske unije već obavešteni FOTO: YouTube/Kancelarija KiM Marko Đurić: Predstavnici Evropske unije već obavešteni FOTO: YouTube/Kancelarija KiM
- Ukoliko petorica uhapšenih u opštini Gnjilane do večeras (utorak) ne budu oslobođeni, dijaloga neće biti za dugo vremena - poručio je Marko Đurić, dodajući da je to i poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da su predstavnici Evropske unije već obavešteni o tome, ali da još nema nikakvog odgovora.
 
Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio i da je među uhapšenima Nenad Stojanović, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.
 
On je naveo da je kosovska policija u opštini Gnjilane uhapsila načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju.
 
Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandara i Predrag Đođević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP-a.
 
- Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suportno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanaku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini - rekao je Đurić.
 
Prema njegovoj proceni, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru.
 
- Jedini njihov greh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova - ocenio je Đurić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: