Đurović podneo ostavku

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.09.2013 - 09:56

Vranje - Žarko Đurović, šef stručnog štaba surduličkog Radnika, nakon poraza njegovog kluba od Smedereva kod kuće, podneo je ostavku, spakovao kofere i vratio se u Beograd.

Đurović Đurović

Nakon 5. odigranih kola i samo dva osvojena boda koja su ih prikovala za poslednje mesto na tabeli, svim ljubiteljima fudbala u Surdulici bilo je jasno da ceh platiti Đurović.

U razgovoru za OK Radio, Đurović je ponovio datu izjavu za sve medije koji su ga kontaktirali.

- Nešto treba da se promeni za dobrobit ekipe, da bi se što pre prevazišla kriza i krenulo uzlaznom putanjom.

Ponudio sam ostavku što je moralana obaveza posle lošeg starta. To je sastavni deo posla, kada loše krene, prvo “strada” trener – navodi u izjavi za medije Đurović.

Iako je Radnik imao težak raspored na početku prvenstva to za njega nije opravdanje.

- Zacrtano je bilo najmanje šest ili sedam bodova iz prvih pet utakmica, ali ozbiljnije povrede dvojice bitnih igrača, Jovana Jovanovića i Nikole Anđelkovića, dodatno su iskomlikovali situaciju.

Pojedini igrači stigli su pred kraj prelaznog roka, tako da se nisu dovoljno uigrali. Mnogo stvari smo rešavali u hodu. Uz to, protiv Inđije  nismo imali sreće, primili smo gol u poslednjim sekundama, a u duelu sa Smederevom oštećeni smo za čist jedanaesterac u prvom poluvremenu.

Da je sudija pokazao na belu tačku rezultat bi sigurno bio drugačiji… - kaže Đurović.

Prema mišljenju trenera, koji je došao iz Crvene Zvezde, za loš start u prvenstvu kriv je i “tanak” fond igrača.

- Stigli su igrači shodno materijalnim mogućnostima. Ovo je Surduličanima prvi sezona u ovom rangu, ali meni nije. Mora da se ima malo veći budžet.

Moja krivica je što nismo doveli još dvojicu ili trojicu igrača da bismo napravili taj pomak u igri. Posle svega što se dogodilo, mislim da sam najveći krivac za loš start i odgovorno je da podnesem ostavku – navodi Đurović.

On naglašava da je sa upravom Radnika imao korektnu saradnju.

- Dao sam koliko sam mogao, ali nije vredelo. Iskreno, verujem da će kjlub brzo prebroditi krizu, možda već u narednom kolu protiv Doline, i da će posle prve pobede Radnik  krenuti  uzlaznom linijom – poručio je Đurović.

Do angažovanja novog trenera, Surduličane će voditi njegov pomoćnik Nikola Stanković.

Kao mogući novi treneri pominju se  Saša Nikolić i  Slobodan Halilović.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: