EDV: Para nema, radovi stoje

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.07.2013 - 11:09

Izgradnja nove upravne zgrade Elektrodistribucije u Vranju započeta je u naselju Raška još 2008. godine, ali zbog nedostatka sredstava radovi su stopirani.

nova upravna zgrada EDB Vranje nova upravna zgrada EDB Vranje


Iako je rok za završetak velelepne građevine bio do oktobra 2009. godine, EPS ni posle pet godina nije uspeo da prikupi sredstva kako bi se zgrada završila po postojećem projektu.

– Kako je planirano, taj objekat bi trebao da izgleda veoma lepo, ali iz finansijskih razloga on nije, niti može biti završen.

Kada već nešto počnemo, volimo to i da završimo, ali u ovom slučaju niko ne bi znao da kaže kada će definitivno i sigurno nova upravna zgrada biti gotova – kaže direktor za investicije Jugoistoka Ljubomir Rančić.

On priča da je spoljna fasada delimično završena, ali da još ima dosta posla, dok enterijer treba kompletno urediti i opremiti.

– Potrebni su nam višemilionski iznosi, a područje Elektrodistribucije Vranje je kritično što se tiče naplate utrošene električne energije. Mnogo ima gubitaka u poslovanju, jer se struja ne plaća, a da ne govorim o krađi.

Dok se finansijsko funkcionisanje ne poboljša, nema ništa od završetka novog objekta – ističe Rančić.

Prema slobodnim procenama ljudi iz Jugoistoka, mogućnost završetka nove upravne zgrade Elektrodistribucije je 2014. godine, a možda i godinu kasnije.

Inače, projekat je izradio „Vlasina inženjering“ iz Vlasotinca, a izvođač radova je preduzeće „Ratko Mitrović“ iz Beograda.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: