Eksplozija u centru Vranja

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.04.2014 - 12:18

U eksploziji trafo stanice u stambenoj zgradi u samom centru Vranja, koja se dogodila u nedelju uveče, samo pukom srećom izbegnute su ljudske žrtve.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Dve eksplozije u razmaku od samo par minuta ostavile su stanovnike kvarta u samom centru grada bez struje.

Do eksplozije je najverovatnije došlo usled podizanje nivoa vode iz podruma koja je došla u kontakt sa žicama trafo stanice.

Milena Stanković, stanarka zgrade u kojoj se zbila eksplozija, ovo iskustvo doživela je traumatično.

- Oko devet časova uveče čuo se strahovit prasak u zgradi nakon čega su sijalice počele da trepere.

Uplašeni, odmah smo pogasili električne aparate po kući kada se začula i druga eksplozija nakon čega se zgrada ispunila gustim, crnim dimom.

Srećom, vatrgogasci su se brzo odazvali pozivu i ugasili vatru u podrumu. – kazala je Stanković za OK radio.

Slobodan Stanojković, stanar iste zgrade navodi da samo srećom niko nije nastradao u eksploziji.

- Na prvom spratu, odmah iznad trafoa žive studentkinje koje su bile preplašene sinoćnjim  dešavanjem.

Pored žica, gorelo je i ulje koje je izuzetno toksično. Dim gareži ispunio je čitavu zgradu i preko prozora smo dolazili do vazduha – rekao je Stanojković.

Stanari konstatuju da je ovakav događaj bio očekivan, obzirom da problem sa potopljenim podrumom postoji već dve godine.

Obraćali su se, kažu oni, nadležnima, kucali na vrata nekoliko institucija ali niko nije imao sluha za njihov problem.

- Zbog smrada koji dve godine dopire iz potopljenog podruma samo četiri stana ostala su funkcionalna, svi su pobegli jer je ovo neizdrživo, živimo kao pacovi – jada se Milena Stanković.

Ona kaže da je „ Vodovod“ za rešenje tog problema od stanara uzeo 10.000 dinara, ali ga nije rešio.

- Pričaju nam o nekim podzemnim vodama, a ovo je zapravo voda iz kanalizacije, pa čak se vide i fekalije kako plutaju. Ovde se ne živi od smrada – ogorčena je Stanković.

Iako podrum ne mogu da koriste zbog problema sa vodom, na račune stanara uredno stižu nameti za ekološku taksu i kvadraturu stana u koju je uračunat i sam podrum.

- Poslali smo dopis gradonačelniku u nadi da će uticati na vodeće ljude javnih preduzeća kako bi nam rešili ovaj problem i upristojili život, ili to ili da se selimo, drugog rešenja nema – kazao je Stanojković.

Milan Zdravković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: