Fakulteti most između Srbije i Republike Srpske

Lokalne vesti - Utorak 12.12.2017 - 12:13

Sporazum o saradnji između Pedagoškog fakulteta u Vranju, Univerziteta u Nišu i Filozofskog fakulteta sa Pala, Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisan je u cilju ostvarivanja boljih rezultata u domenu naučno - istraživačke delatnosti.

Mastilović i Denić potpisali sporazum. Foto: Pedagoški fakultet Mastilović i Denić potpisali sporazum. Foto: Pedagoški fakultet

dekanSunčica Denić Mihailović, dekan Pedagoškog fakulteta i Draga Mastilović, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saglasni su da razvijaju i produbljuju saradnju iz okvira svojih registrovanih delatnosti i ovlašćenja.

Sporazum podrazumeva da će obe strane raditi na zajedničkim naučno-istraživačkim projektima, organizovati zajedničke naučne skupove sa prethodno dogovorenom tematikom, razmenjivati naučne informacije i stručnu literaturu, učestvovati u izdavačkoj delatnosti potpisnika sporazuma i nastojati da razviju zajedničku izdavačku delatnost.

U oblasti obrazovanja učesnici Sporazuma, po mogućnosti, će vršiti komparaciju studijskih programa i planova nastavnih predmeta u cilju njihovog usklađivanja sa evropskim visokoškolskim standardima, na bazi reciprociteta nastojati da vrše razmenu nastavnika, saradnika i studenata, razmenjivati iskustva u oblasti obrazovanja i metodike nastave radi poboljšanja efikasnosti studija.

Sporazum između ova dva fakulteta zaključen je na rok od pet godina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: