FILHARMONIJA i u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 27.03.2016 - 13:08

Beogradska filharmonija će u utorak, 29. marta, nastupiti u Vranju u okviru svoje mini turneje "Filharmonija na jugu".

Filharmonija na turneji FOTO Guliver/Getty Images/Thinkstock Filharmonija na turneji FOTO Guliver/Getty Images/Thinkstock

Vodeći se idejom decentralizacije kulturnih sadržaja, muzičari ovog uglednog orkestra će pored Vranja nastupiti još i 30. marta u Leskovcu i 31. marta u Aleksincu.

Na koncertima će nastupati kamerni oktet koji će ljubiteljima klasične muzike jedno od najlepših kamernih dela u celokupnoj literaturi klasične muzike, Šubertov “Oktet”.

Članovi Okteta su muzičari koji su istaknuti solisti Beogradske filharmonije, a zastupljenost različitih instrumentalnih grupa u ovom ansamblu čini ga "filharmonijom u malom".

Sastav predvodi koncert-majstor Tijana Milošević, violinu će svirati Selena Jakovljević, violu Boris Brezovac, violončelo Nemanja Stanković, kontrabas Boban Stošić, dok duvački deo ansambla čine klarinetista Ognjen Popović, hornista Nikola Ćirić i fagotista Sava Đurić.

Partner u organizaciji koncerta u Vranju biće Pozorište “Bora Stanković”.

- Filharmonija je izabrala nas kao partnera u ovom projektu upravo zbog situacije u kojoj se nalazimo – kaže direktor Pozorišta Srđan Jovanović.

- Prepoznali su nas kao kulturnu ustanovu koja radi u izuzetno teškim uslovima, a ipak istrajava u svom poslu i ima stalan pozorišni repertoar.

Ovim izborom, oni žele da nam pomognu u smislu vidljivosti i medijske i institucionalne podrške i ja im se na tome zahvaljujem
– kaže Jovanović.

Koncert će se održati u Sali Doma vojske, a ulaz je slobodan.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: