Firme sa juga na Sajmu privrede u Tirani

Lokalne vesti - Četvrtak 21.11.2019 - 12:38

Više od stotinu privrednika iz Srbije učestvovaće na Međunarodnom sajmu privrede u Tirani, od 23. do 26. novembra, a u okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod sloganom „New energy- new solutions“, predstaviće se 23 kompanije asortimanom proizvoda iz sektora industrije, poljoprivrede i usluga.

Štand Srbije na sajmu FOTO: tradeshows.com/Promo Štand Srbije na sajmu FOTO: tradeshows.com/Promo
Izlagači, čiji nastup organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, prezentovaće  proizvodni program i usluge, na štandu površine 224 kvadratnih metara.
 
Potencijalnim međunarodnim partnerima predstaviće se: „Trigano prikolice“ Kragujevac, „Jović Servis i remont“ Bačka Palanka, „Hemotehna“ Subotica, „Tehno market“ Pančevo, „Soko inžinjering“ Beograd, „Adeco“ Novi Sad, „Korali“ Kraljevo, „Moto plast“ Nova Pazova,  „Metal VM“ Preševo, „Bio Panon“ Bačka Palanka, „MHS Team“ Čačak, „Costas“ Novi Sad, „Sanders“ Temerin, „Mega plast Jovanović“ Nova Pazova,  „Cold Pressok“ Beograd, „Kuč Company“ Kragujevac, „Stan Tech“ Beograd, „MTS“ Severna Mitrovica,  „Fruvita“ Beograd, „MTM Sirela“ Čačak, „Van Drunen Farms“ Banatsko Karađorđevo, „Nutriko“ Vranje i Institut za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“ Novi Sad.
 
Nastup srpskih kompanija na ovom sajmu predstavlja priliku za ostvarivanje saradnje privreda dveju zemalja i pokretanje novih poslova koji otvaraju vrata za unapređenje srpsko-albanskih ekonomskih odnosa.
 
Nastup na sajmu doprineće i povećanju međusobne robne razmene, koja beleži stalni rast.
 
Međunarodni sajam privrede u Tirani (Tirana International Fair),  predstavlja jednu od najznačajnijih i najposećenijih manifestacija tog tipa u regionu, koja se ove godine održava po 26. put i okuplja izlagače iz više od 20 zemalja.
 
Srpske kompanije tradicionalno učestvuju po 16. put.
 
Sajam (Tirana International Fair) se održava u trenutku kada Srbija i Albanija, zajedno sa Severnom Makedonijom, realizuju inicijativu za uspostavljanje snažnijeg ekonomskog povezivanja u regionu uspostavljanjem zajedničkog ekonomskog  prostora
 
Glavni povezujući faktor je interes privreda u regionu da se obezbedi lakši protok robe, ljudi, usluga i kapitala, kako bi se unapredila konkurentnost privreda. 
 
Blizina tržišta, slični interesi i potrebe proizvođača i potrošača dodatno podstiču regionalno povezivanje, što doprinosi dugoročnoj stabilizaciji regiona i ubrzavaju procesa pristupanja Evropskoj uniji.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: