Frka u Skupštini!

Lokalne vesti - Subota 12.05.2012 - 12:03

U vranjskoj Izbornoj komisiji, čije je sedište u Skupštini grada, u petak popodne je, prema različitim izvorima, došlo do ozbiljnog incidenta.

Dutina i Mojsilović Dutina i Mojsilović
Članovi SRS-a i Nove Srbije koristili su svoje zakonsko pravo i u zakazanom terminu došli u Komisiju da bi izvršili direktan uvid u izborni materijal. 
 
Tom prilikom je, prema tvrdnjama čelnika dve stranke, došlo do fizičkog obračuna jednog člana gradskog obezbeđenja i pripadnika dve stranke. 
 
U incidentu je povređen član SRS-a Slavoljub Lazarević, a intervenisala je i policija. 
 
Prema objašnjenju potpredsednika vranjskog odbora NS-a Radoslava Mojsilovića, Izborna komisija je dvema strankama zakazala uvid u izborni materijal najpre u 15 časova, pa je termin pomeren za 17 časova. 
 
Kada su predstavnici dve stranke ušli u Skupštinu, po Mojsilovićevim  tumačenjima iznenada se pojavio jedan član obezbeđenja Skupštine, za koga se tvrdi da je bio u alkoholisanom stanju, te da nije bio na dužnosti. 
 
Posle nekoliko ružnih reči došlo je do guranja, pa i udaranja, i na kraju je morala da interveniše i policija, koja je člana obezbeđenja udaljila iz zgrade Skupštine. 
 
- Ni na koji način nećemo dozvoliti da nas ućutkaju. Imamo pravo da proverimo šta se desilo, da vidimo zašto na BM broj 14 uopšte nije bilo listića za lokalne izbore, zašto nedostaje devet džakova sa izbornim listićima, ko je omogućio ogroman broj nevažećih listića i slično. Niko nas neće zaustaviti da nadjemo pravu istinu o ovim izborima – rekao je još uvek aktuelni narodni poslanik NS-a na improvizovanoj konferenciji za novinare ispred gradske Skupštine. 
 
U sličnom tonu govorio je i lider vranjskih radikala Stefan Dutina. 
 
- Jednom našem članu povređena je ruka, i neko će za to morati da odgovara. Incidentom je pokušano da se prikrije stvarno stanje na ovim izborima i sve što je na njima učinjeno na nezakonit način – rekao je Dutina. 
 
Svi zainteresovani učesnici izbora imali su pravo da do petka u ponoć izvrše uvid u izborni materijal. 
 

Inače, ni NS ni SRS u Vranju nisu uspele da pređu cenzus, i to obe za manje od 0,4 odsto glasova.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: