Gašić obišao jug Srbije (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 07.05.2014 - 17:36

Vranje - Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković posetili su u sredu vojne baze“Jug“ i „Dobrosin“, kao i vojni objekat „Tašlak“ na jugu Srbije.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Tom prilikom, novi ministar odbrane Gašić  izjavio je da će se u narednom periodu raditi na unapređenje efikasnosti i modernizaciji  vojske Srbije.

Kako je kazao, Ministarstvo odbrane će se malo više pozabaviti i socijalnim statusom svih zaposlenih pri vojsci.

- Od prvog dana intenzivno i svakodnevno radimo na detaljnom sagledavanju stanja, određivanju prioriteta i realizaciji daljih aktivnosti.

Nastavićemo započetu modernizaciju i remont složenih sistema vojske, opremanje savremenim naoružanjem i ostalom opremom prema budžetskim sredstvima za ovu godinu.

Takođe, nastavićemo učešće u sadašnjim i novim mirovnim operacijama pod okriljem UN i EU, dalje jačanje regionalne saradnje i uporedo rad na izmenama zakona o odbrani i vojsci i pratećim normativnim aktima kako bismo ih uskladili sa nastalim promenama – rekao je Gašić.

On je dodao da očekuje da nešto više od 500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvuje u mirovnim operacijama pod okriljem UN i EU.

- Planiramo upućivanje timova u mirovnu misiju u Mali i još neku afričku zemlju. Trenutno u osam misija imamo 215 pripadnika Vojske Srbije.

Rotacije su stalne, a krajem ovog meseca ispratićemo novu četu u misiju UNIFIL u Liban.

Očekujemo i ponovno upućivanje timova za zaštitu brodova u misiju Evropske unije u Somaliji- istakao je Gašić.

Na pitanje novinara da li će namena baze „Jug“ da bude promenjena kako bi u njoj bila obuka međunarodne misije, Gašić je odgovorio da to nije tačno i da će Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane nastaviti ulaganje u tu bazu.

- Za sada je tu veoma mnogo novca uloženo i po projektu koji je prvobitno zamišljen biće nastavljeno sa time.

Nije ni bilo razmišljanja o razmeštanju jedinica - rekao je na kraju Gašić.

Inače, ministar odbrane je na kraju obilaska baza na jugu Srbije u „Dobrosinu“ ručao sa vojnicima koji su tu stacionirani, a na meniju je bila riba, svinjsko pečenje i naravno vojnički pasulj.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

                                  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: