Generalni štrajk u "Jumku"!

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.01.2014 - 15:14

Više od 1500 radnika kompanije "Jumko" u Vranju, stupilo je u ponedeljak u generalni štrajk.

Snezana Velickovic ASNS Snezana Velickovic ASNS

Sindikalisti kažu da se rukovodstvo kompanije oglušilo o jednočasovni štrajk upozorenja 25. decembra prošle godine, te da su radnici upozoravali na totalnu obustavu rada od početka januara.

Do sada, kažu sindikalisti, odgovor nije stigao ni na jedan dopis u kome se moli da se pomogne radnicima.

– U ponedeljak ujutru zatražila sam sastanak kod generalnog direktora, ali on ne želi da nas vidi. Svi su u štrajku, osim pojedinih šefova koji se boje direktora.

Nećemo raditi dok se svi zahtevi ne ispune i dok kompaniju ne posete premijer Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i Jovan Krkobabić. Dali smo za sve to rok od desetak dana, a ukoliko se ništa ne desi, blokiraćemo autoput – kaže predsednica ASNS u “Jumku” Snežana Veličković.

Inače, osnovni zahtevi koje ističu predstavnici reprezentativnih sindikata u “Jumku” su isplata zaostalih zarada, povezivanje staža i overa zdravstvenih knjižica.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: