Generalni štrajk u "Jumku" od 1. avgusta

Lokalne vesti - Utorak 23.07.2013 - 14:01

Vranje - Generalni štrajk u vranjskom „Jumku“ zakazan je za četvrtak 1. avgust, saopšteno je iz sindikata ASNS u toj kompaniji.

Snezana Velickovic Snezana Velickovic

Prema rečima predsednice te sindikalne organizacije u „Jumku“ Snežane Veličković, rad u fabrici toga dana obustaviće oko 700 radnika, članova ASNS.

– Našim članovima trebali su da se priključe i radnici iz Samostalnog sindikata, međutim predsednik te organizacije u „Jumku“ mi se nije javljao prethodnih dana kako bi precizirali sve oko organizacije generalnog štrajka.

Mi ne odustajemo od svojih zahteva, pa ćemo tako i bez njih prestati sa radom – kaže Veličkovićeva.
Ona dodaje da će najavljeni štrajk biti uredno prijavljen policiji, inspekciji rada i nadzornom odboru kompanije.

– Sada smo rešili da idemo do kraja, što znači da više nećemo da radimo do ispunjenja svih zahteva. Najpre želimo smenu kompletnog rukovodstva kompanije i pozivamo na odgovornost za sve ono što se poslednjih godina dešavalo u fabrici – ističe sindikalka.

Neki od zahteva sindikata ASNS su povezivanje radnog staža radnicima kojima to nije završeno već 10 godina, zatim uvođenje minimalne cene rada, isplata linearnih zarada u iznosu od 25.000 dinara svim radnicima do oporavka kompanije, kao i uplata zdravstvenog osiguranja zaposlenima.

Veličkovićeva je najavila i sastanak rukovodstva ASNS sa potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem za sledeću nedelju, na kome će biti reči o stanju u vranjskom „Jumku“.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: