Godišnja analiza rada PROGRES-a

Lokalne vesti - Sreda 18.07.2012 - 10:43

Drugi godišnji sastanak Upravnog odbora Programa evroskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES biće održan u sredu u Raškoj.

Sa ranijih sastanaka Sa ranijih sastanaka
Na sastanku će biti predstavljen Godišnji izveštaj za period od jula prošle do jula ove godine, koji će pokazati rezultate EU PROGRES-a tokom druge godine realizacije Programa, kao i izveštaj evaluacije Programa na sredini njegovog trajanja. 
 
Članovi odbora razmotriće odobravanje finansijske porške za najbolje projekte odabrane u okviru drugog kruga poziva Fonda za učešće građana, projekte za izradu planske dokumentacije, aneksiranje ugovora za uspostavljane centara za izdavanje građevinskih dozvola, pomoć lokalnoj poreskoj administraciji opštine Žitorađa, kao i projekat ekološke zaštite reke Pčinje za prečišćavanje otpadnih voda u Trgovištu.
 
U radu sastanka učestvovaće predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije i relevantnih ministarstava, 25 opština koje učestvuju u realizaciji EU PROGRES-a, predstavnici razvojnih agencija i projekata, civilnog društva, donatori – predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske, dok Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS, kao izvršni partner, ima sekretarsku ulogu Odbora.
 
EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: