Gordana Dimitrijević dobitnica ZLATNE ZNAČKE KPZ Srbije

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2020 - 10:15

Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta (NU) u Vranju, dobitnica je priznanja "Zlatna značka" Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2020. godinu.

Gordana Dimitrijević FOTO: D. Ristić/OK Radio Gordana Dimitrijević FOTO: D. Ristić/OK Radio
Odluku o dodeljivanju priznanja doneo je žiri kojim je predsedavao književnik Milovan Vitezović.
 
- Ova nagrada dodeljuje se "za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti - za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije - navodi se u obrazloženju.
 
„Zlatnu značku“ dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije.
 
Prilikom odabira onih koji su dali značajan doprinos razvoju kulture cenjen je pre svega individualan rad u ovoj oblasti tokom dužeg niza godina.
 
Svečano uručenje „Zlatne značke“ i specijalnih priznanja je odloženo zbog vanredne situacije u Beogradu, pa će datum uručenja biti naknadno objavljen.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: