Grad će ipak završiti "Lamelu 5"

Lokalne vesti - Petak 19.07.2013 - 13:55

Odbornici Skupštine Grada Vranja na 14. sednici doneli su odluku da grad nastavi finansiranje izgradnje stambene zgrade "Lamela 5".

lamela 5 u Oglednoj stanici u Vranju lamela 5 u Oglednoj stanici u Vranju

Objekat u vranjskom naselju “Ogledna stanica” biće  izgrađen za potrebe zaposlenih u Vojsci Srbije i građana Vranja.

Ukupna vrednost objekta"Lamela 5" je 107, 6 miliona dinara.

Dragan Spirić zadužen za budžet i finansije kaže da je odluka o prihvatanju nastavka servisiranja duga u finansiranju tog projekta po uslovima ugovora između grada Vranja, Ministarstva građevinarstva i Fonda za razvoj Republike Srbije.

On objašnjava da su od ukupnih sredstava potrebnih za izgradnju objekta grad i resorno ministarstvo obezbedili po 10 miliona dinara 2011. godine.

- Preostali iznos od 86 miliona dinara po pola obezbeđuju  Ministarstvo i grad, Fondu za razvoj Republike Srbije u narednih nekoliko godina. Fond je u obavezi da ta sredstva isplati izvođaču radova firmi “Noveko” kako bi izgradnja “Lamele5” bila nastavljena.

Kako Fond za razvoj nije bio redovan u prenosu sredstava izvođaču, jer su neke banke izašle iz njegovog aranžmana obavezu je preuzeo grad.

Preostali iznos sredstava za završetak radova koji će ugovorne strane koristiti iz kredita poslovnih banaka je 52,4 miliona dinara,. Obaveza zaduženja grada Vranja za deo sredstava koji će koristiti iz kredita poslovnih banaka iznosi 26,2 miliona dinara.

Otplatu kredita grad Vranje će vršiti iz sredstava obezbeđenih u budžetu u narednih pet godina uključujući i grejs period od godinu dana – objašnjava Spirić.

Stanovi, objekta"Lamela 5" njih 29 čija je izgradnja započeta u martu prošle godine ukupne su površine 2.200 kvadratnih metara.
 

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: