Grad prodaje zemjište, slabo interesovanje

Lokalne vesti - Subota 29.10.2016 - 09:58

Gradsko veće grada Vranja donelo je na svojoj 20. sednici donelo odluku o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, na osnovu koje je prodato osam od ukupno 44 ponuđene parcele.

Portparol Veća Zorica Jović FOTO D. Ristić/OK Radio Portparol Veća Zorica Jović FOTO D. Ristić/OK Radio

Prodate parcele se nalaze u ulicama Ive Andrića, Ivana Meštrovića i 22. decembra.

- Konkurs je raspisalo prethodno gradsko rukovodstvo i nije bilo zainteresovanih za sve parcele – rekla je portparol veća Zorica Jović i navela da je zemljište prodato po tržišnim cenama.

- Cene variraju u zavisnosti od parcela. Najjefitinija je prodata po ceni od 2.531 dinar po kvadratnom metru, a najskuplja za 3.900 dinara po kvadratu.

To je tržišna cena, odnosno cena koju je odredila Direkcija za izgradnju u vreme raspisivanja konkursa, a za preostale neprodate parcele krenuće se drugačijom procedurom, koja tek treba da se odredi
– navodi većnica.

Većnici su doneli i odluku o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite u visini od pet miliona dinara, koje je obezbedilo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Novac je dobilo svih sedam projekata koji su prijavljeni na konkursu, između ostalih projekti Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, Sigurna kuća, „Prihvatilište kao drugi dom“, kao i projekat „Lični pratilac“.

Gradsko veće je donelo i odluku o imenovanju članova lokalnog Saveta za zapošljavanje, kao savetodavnog tela organa grada Vranja po pitanjima zapošljavanja.

Predsednik saveta je Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave (GU), potpredsednik je Zoran Velinović, pomoćnik gradonačelnika, a sekretar Stojanče Bogdanović, zamenik načelnika GU.

Njihov zadatak će biti izrada lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2017. godinu, davanje mišljenja i preporuka za pitanja od interesa za zapošljavanje na teritoriji grada.

- Savet ima još devet članova, uglavnom ljudi koji rade u GU, predstavnici vranjske filijale NSZ i privrednici.


Prikupljaće se podaci sa svih strana kako bi se odradio jedan dobar plan za zapošljavanje za 2017. godinu – kaže Zorica Jović.

Obrazovan je i Organizacioni odbor za obeležavanje 31. januara, Dana grada, kao i proslavu novogodišnjih i Božićnih praznika, na čijem čelu su gradonačelnik Slobodan Milenković, njegov zamenik Igor Andonov i načelnica službe Gradskog veća Tanja Spasić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: