Grad zatvara Stočnu pijacu

Lokalne vesti - Sreda 26.09.2012 - 12:11

Stočna pijaca u naselju „Raška“ biće zatvorena 20. oktobra, a promet stoke od tog datuma dozvoljen je samo na lokaciji u Ristovcu.

Odluku o izmeštanju pijace koja se godinama nalazi u Maričkoj ulici u pomenutom naselju donelo je Gradsko veće. 
 
Prema rečima većnika Srđana Miloševića ovakvu odluku gradska vlada donela je kako stoka više ne bi bila prodavana na samom ulazu u Vranje. 
 
- Grad to neće ništa koštati, a pomenuti prostor biće iskorišćen za izgradnju novog vrtića. U tom objektu će biti mesta i za pet odeljenja O.Š. “Vuk Karadžić" za osnovce iz Suvog Dola – najavljuje Milošević. 
 
Osim izmeštanja stočne, Milošević najavljuje otvaranje još tri zelene pijace u gradu od prvog aprila naredne godine. One će biti smeštene u naseljima “Raška” “Odžinka” i “Ogledna stanica” sa ciljem da pijaca kod Bujkovskog mosta bude rasterećena. 
 
- Na ovoj pijaci roba će se prodavati samo na tezgama, a ne i na ulicama. Grad je potpuno blokiran subotom u septembru i oktobru zbog pripreme zimnice – objašnjava Milošević. 
 

Vranje će prema najavama iz Gradskog veća za dva meseca dobiti I kvantašku pijacu. Ona će biti stacionirana kod Železničke stanice, gde se nalazi “Simpov” otpad.   

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: