Gradonačelnik posetio malu Anastasiju

Lokalne vesti - Utorak 21.01.2014 - 19:50

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i član Gradskog veća Aleksandar Stajić posetili su u utorak porodicu Trajković, čija devetogodišnja ćerka Anastasija boluje od hordoma, retkog tumora, koji se može samo izlečiti protonskim zračenjem.

Antic i Stajic u poseti Anastasiji Antic i Stajic u poseti Anastasiji


S obzirom da je prvostepena komisija odbila lečenje devojčice u inostranstvu, za četvrtak je zakazana drugostepena komisija koja će odlučivati o zahtevu porodice Trajković.

U razgovoru sa roditeljima gradonačelnik Antić je obećao da će preko resornog ministarstva učiniti sve da mala Anastasija otputuje u Minhen, gde postoje uslovi za njeno lečenje.  

- Ukoliko odgovor drugostepene komisije bude negativan, lokalna samouprava će vam pružiti svu logističku i materijalnu podršku u borbi za jedan mlad ljudski život.

Devetogodišnje dete mora da živi- istakao  je gradonačelnik Antić.

Inače, nesrećna devojčica je nemarom pojedinih lekara, zbog pogrešnih dijagnoza, nepotrebnih hemoterapija, izdržala pet operacija za godinu dana.

Konzilijum lekara sa Instituta za majku i dete u Beogradu dao je mišljenje da je potrebno protosnko zračenje radi redukcije tumora i procesa koji se dalje širi, ali je prvostepena komisija RFZO odbila zahtev za putovanje u inostranstvo o trošku države.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: