GRADOVI U FOKUSU: 16 projekata za Vranje

Lokalne vesti - Subota 22.04.2017 - 08:58

Grad Vranje konkurisao je kod Ministarstva kulture projektom „Vranjskom kaldrmom“, koji u sebi sadrži 16 podprojekata, na poziv „Gradovi u fokusu“.

Projekt pozorište ide posebnim tokovima FOTO OK Radio Projekt pozorište ide posebnim tokovima FOTO OK Radio

Zorica Jović, gradska većnica za kulturu, pojašnjava da je Vranje konkurisalo jednim sveobuhvatnim projektom, koji podrazumeva infrastrukturarne podprojekte, ali i realizaciju određenih manifestacija.

- Sanacija muzeja je prvi podprojekat kojim smo aplicirali, zatim sanacija kuće Bore Stankovića.

Tu je i izrada projektno - tehničke dokumentacije za gradski park, a jedan od projekata odnosi se i na nabavku mašina za digitalizaciju za potrebe Istorijskog arhiva.

Obuhvatili smo nabavku klavira za Muzičku školu, koja je saradnik u organizaciji „Piano summer“ - a
- kaže Jovićeva.

Ona napominje da se ostali projekti odnose na „Dane Vranja“, i manifestaciju „Dečiji dani“, koja će se po prvi put organizovati ove godine, kao i „Borine pozorišne dane“.

Među projektima nema onog najvažnijeg, koji se odnose na sanaciju pozorišta “Bora Stanković”!

Naša prvobitna ideja je bila da se konkuriše samo za Pozorište kako bismo ga kompletno sredili, ali iz Ministarstva kulture su nam rekli da to nije moguće, jer su ta prva i druga faza rekonstrukcije već ugovorene - kaže Jovićeva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: