Gradska slava u znaku korone: Vranje slavi DUHOVSKI PONEDELJAK

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.06.2020 - 13:13

Obeležavanje Duhovskog ponedeljka, gradske slave počelo je svetom arhijerejskom liturgijom koju je u Sabornom hramu služio vladika vranjski gospodin Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije vranjske.

Održana služba i litije oko gradske crkve FOTO: vranje.org.rs Održana služba i litije oko gradske crkve FOTO: vranje.org.rs
U prisustvu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, rukovodstva Grada i vernika, nakon službe održane su litije oko hrama Svete Trojice. 
 
Čestitajući Vranjancima slavu, gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je da se ove godine gradska slava obeležava na malo drugačiji način zbog epidemiološke situacije, ali ono što nije promenjeno je dobra saradnja grada i Eparhije vranjske
 
- Pokrenuli smo mnoge projekte zajedno. 
 
Nadam se da ćemo do kraja godine završiti ili privesti bogoslužbenoj upotrebi hram u Bunuševcu, početi izgradnju crkve posvećenu Prohoru Pčinjskom u selu Zlatokop i obeležiti 950 godina postojanja manastira Sveti Prohor Pčinjski - naglasio je gradonačelnik Milenković. 
 
Svim Vranjancima čestitao je slavu i poželeo mir, zdravlje i sreću
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: