Gradska uprava: PRVI OTKAZI čistačima

Lokalne vesti - Subota 14.10.2017 - 01:37

U Gradskoj upravi Vranja, racionalizacija broja zaposlenih se prevashodno odnosi na čistače i radnike održavanja i obezbeđenja, rekla je portparolka Gradskog veća Zorica Jović.

Čistači, pa svi ostali FOTO: OK Radio Čistači, pa svi ostali FOTO: OK Radio

Jovićeva je ovo izjavila na konferenciji za štampu, prenoseći navode sa sednice na kojoj je donet predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave.

 

- Sa ovom idejom se kreće jer je najveća šansa da se upravo ti radnici ponovo angažuju preko neke agencije.

 

Tim putem bi otpušteni najlakše došli u situaciju da ponovo budu radno angažovani – rekla je većnica.

 

Prema predlogu odluke koju je donelo Gradsko veće, maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave je smanjen za 99, što znači da će toliko zaposlenih morati da bude otpušteno.

 

Koliko će radnika biti otpušteno u svakoj od organizacionih jedinica lokalne samouprave, možete čitati u posebnoj vesti.

 

- Nije lako bilo ni članovima Gradskog veća a ni ljudima iz komisije koji su radili na izradi ove odluke, ali je to neminovnost.

 

Ostale lokalne samouprave su većinom do sada već doneli slične odluke o racionalizaciji.

 

Mi smo poodavno probili rokove i dobili smo niz opomena, tako da je bilo krajnje vreme da se Gradsko veće pozabavi time i donese predlog odluke, koja će biti prosleđena Skupštini grada na usvajanje – pojašnjava većnica.

 

Što se tiče otpuštanja u javnim preduzećima i ustanovama, odluku o tome ko će dobiti otkaz je na direktorima.

 

Njima je za donošenje te odluke ostavljen rok od najkasnije 60 dana nakon što Skupština grada usvoji predlog Gradskog veća.

 

Za radnike koji ostanu bez posla, planira se realizacija socijalnog programa, koji će morati da pripremi poslodavac, dakle Grad Vranje.

 

Za sada nisu poznati detalji tog programa, rekla je većnica Jović.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: