Gradska vlast u Vranju čvrsto protiv piromana

Lokalne vesti - Utorak 27.05.2014 - 17:00

Savet za javnu bezbednost Skupštine grada Vranja zasedao je u utorak i ocenio da je red i mir u Vranju „ipak na“ zavidnom niovou.

Sa sednice Saveta, foto gradski sajt Sa sednice Saveta, foto gradski sajt

Povod za sastanak Saveta bile su paljevine koje su učestale po gradu, a ovom prilikom nabrojane su samo one iz meseca maja: supermarketa ,,Idea“, kontejnera u centru grada, zatim advokatske kancelarije narodnog poslanika Dragana Nikolića i paljevine u Sportskom centru, na pijaci ,,Tekija“ i letnjikovca u Proleterskih brigada.

Kako saopštava zvanični gradski sajt predstavnik Policijske uprave Dragan Stamenković predočio je da su neki slučajevi u veoma kratkom roku rešeni, a da se za ostalim počiniocima intenzivno traga.

Narodni poslanik Dragan Nikolić, koji je i član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, rekao je da će i u Skupštini Srbije ukazati na nemile događaje koji imaju kontinuitet i zatražio od nadležnih da se radi na preventivi i razmeni informacija.

Gradonačenik Vranja Zoran Antić, što je i zaključeno na sednici, zatražio je da saobraćajna policija pojača rad, kao i pozornička služba uz asistenciju komunalne policije i inspekcije.

Takođe, gradonačelnik Antić zahtevao je da inspektori protivpožarne zaštite izvrše kontrolu svih objekata, kako bi bili predupređeni eventualni požari.

- Članovi Saveta zaključili su da su javni red i mir  ipak na zavidnom nivou, ali   sve nadležne službe moraju intenzivirati  rad, i na tome će se insistirati.

Očekujem da građani sarađuju sa državnim organima i da organizovane grupe ili pojedince koji izazivaju ovakve nemile događaje sprečimo da unose paniku - zaključio je gradonačelnik Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: