Gradski većnici raspodelili RESORE, NEMA DODAVANJA novih članova

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.08.2020 - 13:52

U ponedeljak je održana prva, konstitutivna sednica Gradskog veća Vranja, na kojoj su raspodeljeni resori članovima nove gradske vlade.

Danijela Milosavljević, portparol Veća FOTO: D. Ristić/OKRadio Danijela Milosavljević, portparol Veća FOTO: D. Ristić/OKRadio
Na sednici je usvojen Poslovnik o radu Gradskog veća, kojim je utvrđeno da ovaj organ izvršne vlasti ima 11 članova.
 
Po funkciji, predsednik Gradskog veća je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, a član je i zamenik gradonačelnika Zorica Jović.
 
Doneto je i rešenje o utvrđivanju resora gradskih većnika, prema kojima će Jovićeva držati resor obrazovanje, kultura, informisanje i verske zajednice.
 
Dr Aleksandar Stajić biće zadužen za zdravstvo, dečja i boračka zaštita, invalidska pitanja i javno zdravlje.
 
Resor Dejana Ilića biće nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije.
 
Danijela Milosavljević će biti zadužena za socijalna pitanja i lokalnu samouprave, a ujedno će raditi na kontaktu sa javnošću.
 
Nenad Đorđević će biti zadužen za resor sporta i omladine, a Nebojša Stamenković za poljoprivredu, agroekonomija i razvoj sela.
 
Resor Bojana Kostića biće budžet i finansije, a Nebojša Zupančić za privredu, ekonomiju, preduzetništvo i ugostiteljstvo.
 
Izabela Savić će biti zadužena za sektor turizma, dok će Slavoljub Stojmenović obavljati poslove iz resora urbanizma, komunalne delatnosti, infrastrukturu, ekologiju i zaštitu životne sredine.
 
Prema rečima portparola veća Danijele Milosavljević, Statutom grada Vranja, koji je usvojen prošle godine, predviđeno je da Gradsko veće broji 11 članova, a taj dokument je usklađen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.
 
Gradski većnici su upoznati sa Izveštajem o radu lokalnog ombudsmana za prošlu godinu, koji će biti prosleđen Skupštini grada.
 
Takođe, Gradskom veću je predstavljeni Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva za 2019. godinu, koji je usvojen jednoglasno.
 
Oba izveštaja i rad ovih institucija ocenjen je odličnim.
 
Gradski većnici su na svojoj prvoj sednici usvojili i Izveštaj o radu Glavnog urabaniste grada Vranja.
 
Pored ovih tačaka, bilo je reči i o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta po Programu otuđenja za 2020. godinu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jordan
24.08.2020. , 13:59
Koja ekipa !! Tuga u Vranju !