Gradsko veće: Stroža kontrola SPORTSKIH KLUBOVA

Lokalne vesti - Petak 17.08.2018 - 11:00

Gradsko veće Vranja je na 133. sednici usvojiloizmene Pravilnika o postupku odobravanja programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta.

Formirane i komisije za procenu štete od elementarnih nepogoda FOTO: OK Radio Formirane i komisije za procenu štete od elementarnih nepogoda FOTO: OK Radio
Izmenama su precizirani i definisani opravdani, odnosno neopravdani troškovi u realizaciji programa koji su podržani iz budžeta Grada Vranja.
 
Precizirano je i da sve ono što nije obuhvaćeno Pravilnikom, potpada pod Zakon o sportu i važećim republičkim aktima.
 
Bitna izmena je i da će sve sportske organizacija čiji su programi finansirani iz gradskog budžeta, biti u obavezi da podnose izveštaje Odeljenju za obrazovanje, kulturu, informisanje sport i omladinu najmanje jednom godišnje, a po zahtevu nadležnih i češće.
 
Većnici su prihvatili i izmene Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2018. godini, kojima se omogućava parovima koji su već jednom iskoristili sredstva Grada, da konkurišu još jednom.
 
Većnici su prihvatili Nacrt Odluke o pristupanju izradi Nacrta Statuta Grada Vranja i imenovali Komisiju za izradu Nacrta novog Statuta.
 
Novi Statut biće usklađen sa izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi i moraće da ga odobri resorno ministarstvo.
 
Na sednici su obrazovane komisije za procenu štete na privatnom poljoprivrednom zemljištu i šumama, na privatnim građevinskim i infrastrukturnim objektima, nastale kao posledica elementarnih nepogoda
 
Prihvaćen je i predlog Odluke o određivanju osposobljenih pravnih lica, od značaja za zaštitu i spašavanje na teritoriji Grada Vranja.
 
To su Crveni krst, Centar za socijalni rad, PZP „Trace“ Vranje, „Komrad“, „Vodovod“, „Ratko Mitrović“, ogranak Jug 4, Razvojno-investicioni sistem doo, Šumsko gazdinstvo Vranje, „Kavim jedinstvo“, Zdravstveni centar Vranje, Zavod za javno zdravlje, Veterinarska stanica Vranje, Poljoprivredno savetodavna stručna služba Vranje, Sportska hala i Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.
 
Na sednici je prihvaćen i predlog Odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini u Domu kulture od 100 kvadratnih metara, prikupljanjem pisanih ponuda.
 
Formiran je i Organizacioni odbor prvog Međunarodnog filmskog festivala „Most“, koji bi u oktobru trebalo da se održi na platou ispred Narodnog muzeja.
 
Večnici su prihvatili zahtev preduzeća „7. juli“ iz Vranja za uređenje gradskog zemljišta na Trgu Bratstva i jedinstva, koje će izvršiti preduzeće.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: