Gradsko veće: Viša cena NEKRETNINA, viši i POREZ?

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.11.2018 - 13:55

Gradsko veće Vranja usvojilo je predlog Odluke o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti na teritoriji grada, na osnovu čega će biti utvrđen iznos poreza na imovinu za 2019. godinu.

Iznos poreza na imovinu će tek biti razmatran FOTO: D. Ristić/OK Radio Iznos poreza na imovinu će tek biti razmatran FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prosečna cena utvrđena je na osnovu dopisa Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije o prometu nekretnina u ovoj godini, rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.
 
- Tako je, na primer, prosečna cena kvadrata za stanove u 1. zoni 67.573 dinara, dok je za kuće taj iznos 34.067 dinara.
 
To su manje-više neznatna povećanja, na osnovu kojih će biti utvrđen iznos poreza na imovinu.
 
Moguće je da će, sledstveno tome, u sličnom procentu, biti povećan i porez na imovinu, ali to će tek biti razmatrano – kazao je Antić.
 
Članovi Gradskog veća prihvatili su na današnjoj sednici i Nacrt Odluke o usvajanju Generalnog urbanističkog plana Vranja.
 
Prema rečima Nenada Antića, radi se o strateškom razvojnom dokumentu, kojim se određuju smernice prostornog razvoja građevinskog područja Grada. 
 
Usvojen je još jedan strateški dokument, Strategija upravljanja rizicama, što je i zakonska obaveza u postizanju pune kontrole u javnim finansijama.
 
Antić je rekao i da je usvojen Predlog Odluke o uspostavljanju saradnje Grada Vranja sa gradovima i opštinama u slivu Južne Morave, u cilju prevencije eventualnih elementarnih nepogoda i saniranja posledica. 
 
Članovi Veća prihvatili su i Predlog Komisije za vantelesnu oplodnju o priznavanju prava na finansijsku pomoć za 11 parova sa teritorije Grada Vranja, u iznosu od po 250.000 dinara
 
Razmatrani su i prigovori na rang listu za nagrađivanje najboljih studenata sa teritorije Grada, od kojih su tri prihvaćena, dok je šest odbijeno.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nikola
27.11.2018. , 22:05
Zamolio bih zamenika da mi posreduje pri prodaji stana. Ako treba da se plaća porez po tom obračunu od 67500 dinara po kom onda kad prodajem stan da mi država nadoknadi razliku. Fer ili ne?!