Grančice VINOVE LOZE, poklon za Dan Svetog Trifuna

Lokalne vesti - Četvrtak 14.02.2019 - 13:59

Profesori i učenici Poljoprivredno-veterinarske škole „Stefan Sinđelić“ u Vranju obeležili 14. februar, koji se u kalendaru SPC praznuje kao dan Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vinove loze.

Akcija na gradskom šetalištu FOTO: D. Ristić/OK Radio Akcija na gradskom šetalištu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Učenici ove škole su na gradskom šetalištu u Vranju sugrađanima poklanjali grančice vinove loze i informativne flajere.
 
Ovu akciju po četvrti put Poljoprivredno-veterinarska škola „Stefan Sinđelić“ izvodi u saradnji sa Eparhijom vranjskom.
 
- Želeli smo da sugrađanima skrenemo pažnju na današnji praznik i podstaknemo ih da neguju tradicionalne vrednosti poput ljubavi, čovekoljublja, poštovanja starijih.
 
Obično delimo po hiljadu reznica vinove loze koje pripremaju naši učenici, a poklanjamo ih i učenicima osnovnih škola – kaže Zorica Mitrović, profesorka Poljoprivredno-veterinarske škole „Stefan Sinđelić“.
 
Sveti velikomučenik Trifun smatra se zaštitnikom vinogradara, plodnosti, poljskih useva, ali i bračne ljubavi i vernosti, ljubavi čoveka prema čoveku.
 
Svaki dan u našim životima je dan ljubavi prema Božjoj tvorevini, čoveku i prirodi, piše u flaeru koji je ovom prigodom deljen tokom akcije.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stojan
14.02.2019. , 15:30
Što će prehrambeni tehnolog da priča za vinogradi i rezidbu?! Nego slatko slikanje...