Grom udario u Ajetoviće

Lokalne vesti - Subota 13.07.2013 - 14:15

U noći između četvrtka i petka grom je udario u štender na kući Velije Ajetovića i zapalio strujomer u Ulici Petra Lekovića, u naselju Čerenac u Vranju.

- Bilo je strašno, svi smo bili u kući, ja i Velija, potom sin Ajnur i snaja Tatjana, kao i unuci: Nafa, Isen, Samanta i Aleks. Da nikom Bog ne da ovako nešto.

Ma, kakvo bombardovanje 1999. godine, mi smo odmah u blizini “stare” kasarne, udar groma i onaj zvuk je bio toliko jak da ne može da se opiše – kaže Nafa, domaćica kuće.

Velija, koji je oboleo i odlazi na hemoterapije, širi ruke i pita se šta ih ovo i od koga snalazi ove godine.

- Bio sam budan, kuća nam je nedovršena, pa sam hteo da vidim da negde ne proteči jer je lilo kao iz kabla.

U jednom momentu, bilo je između 2 časova i 2,30 noću, kad je svitnulo iz pravca kasarne, oslepelo me je. Udarilo je u štender, pa preko kablova u strujomer koji je počeo da dimi.

Dim u celoj  kuća. Brzo smo probudili decu i izveli napolje na kišu, a onda sa sinom gasili vodm. Mogla je struja da nas ubije, kažu nam posle vatrogasci – navodi Velija.

Dotrčale su i komšije koje su se našle da pomognu.

- Kad je svitnulo jedno pet kuća, najmanje, oko nas, je mislilo da je udario grom kod njih. Svi su trčali oko kuće gledali dok nisu videli da je samo kod nas – ističe Nafa.

On ističe duboku zahvalnost vatrogascima koji su po pozivu odmah došli, a potom i radnici Elektrodistribucije.

- Prvo su raumišljali da li da se popnu na našu banderu, ali je grmelo i dalje, pa su isključili struju na celo naselje.

Treba da nam postave novi strujomer, osigurače, tugo, šta će biti sa uređajima, da li su ostali čitavi. Niko, bre, ne radi, odakle pare – kađe Velija.

Jadaju se Velija i Nafa da se još jednom pokazalo staro pravilo: “gde je tanko tu se kida”.

Inače, Velija je celog ćivota bio poznat vranjski kovač, sin pokojnog, još čuvenijeg vranjskog kovača, Ramiza Ajetovića.

Radnju je držao u Gornjoj čaršiji, pa zbog uštede prešao kod kuće.

Od kako se je razboleo, u januaru ove godine, više ne radi. Ne radi niko u njihovoj kući i dovijaju se na sve načine da prežive.

- Valjda će opština nešto da pomogne, obećao Drgakča Stanojković, glavni za ove vanredne situacije, a i doći će ovi naši iz Romske kancelatije. Ako ne pomognu naše je “crno, pa čuči” – završvaju priču Alija i Hafa.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: