Guča: Prve NAGRADE stigle na JUG

Lokalne vesti - Petak 10.08.2018 - 09:41

Vranje – Orkestar Nikole Krstića je najbolji omladinski orkestar na 58. Saboru trubača u Guči, Martin Salijevića iz Binovca kod Surdulice najbolji je trubač u omladinskoj selekciji, dok je najbolji trubač među pionirima Mlađan Krstić iz Zagužanja.

Osamnaestogodišnji Martin Salijević sa svojim orkestrom FOTO: Facebook Osamnaestogodišnji Martin Salijević sa svojim orkestrom FOTO: Facebook
Takmičenje najmlađih trubača i orkestara održano je prvog saborskog dana, u četvrtak, na pozornici Kulturnog centra u Guči.
 
U kategoriji pionirskih orkestara za najbolji je proglašen Orkestar braće Ilić iz Požege, a za najboljeg trubača-pionira Mlađan Krstić iz Zagužanja.
 
U omladinskoj kategoriji za trećeg trubača proglašen je Aleksandar Vasiljević iz Pranjana, na drugoj poziciji je Mihajlo Stošić iz Predejana, a za prvog trubača izabran je Martin Salijević iz Binovca.
 
Salijeviću je pripala i truba kao nagrada koju najboljem mladom trubaču dodeljuje dnevnik „Blic“.
 
Mesto trećeg orkestra zauzeo je Bojan Krivokuća iz Arilja, drugo Aleksandar Ilić iz Stubla, dok se za prvo mesto izborio Nikola Krstić iz Zagužanja.
 
Brojačana nadmoćnost trubačkih orkestara sa juga Srbije rezultirala je i prvim nagradama na ovoj prestižnoj manifestaciji.
 
Finalno nadmetanje, u subotu, doneće po tradiciji i najviše uzbuđenja, a u konkurenciji je 10 orkestara i njihovih kapelnika sa juga Srbije.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: