GV: Svi da smanje plate!

Lokalne vesti - Utorak 23.12.2014 - 13:09

Gradsko Veće Vranja, na jednoj od najdužih sednica, donelo je zaključak po kome javna preduzeća i ustanove u narednoj godini moraju da smanje troškove, ali i da im zarade zaposlenih budu u nivou onih u Gradskoj upravi.

Sednica Gadskog veća trajala 14 sati Sednica Gadskog veća trajala 14 sati

Gradsko Veće je naložilo da troškovi reprezentacija  moraju biti smanjeni  za najmanje 60 odsto, kao i da troškovi službenih putovanja  budu svedeni na minimum .

Po rečima Branimira Stojančića, jednog od većnika, usvojeni su programi i finansijski planovi svih gradskih ustanova i preduzeća.

- Stav Gradske Veća je da plate u javnim preduzećima i ustanovama moraju da budu u nivoima koje je preporučila Komisija koja je formirana pri Gradskoj upravi.

Javna preduzeća i ustanove imaju obavezu da se pridržavaju propisanih mera iz budžeta za 2015. godinu, pre svega u pogledu smanjenja plata.

Svi direktori javnih preduzeća i ustanova su dostavili broj i zarade zaposlenih, osim Apoteke koja će to uraditi na narednoj sednici Veća  - kaže Stojančić.

Gradsko Veće je  usvojilo i Predlog odluke koja se tiče Centra za socijalni rad, a odnosi se na obavezu isplate svih dugovanja do 31. marta naredne godine, po osnovu jednokratne pomoći i radnog angažovanja.

Naredna sednica Veća biće održana u četvrtak, 25. decembra, a poslednja sednica Skupštine grada u ovoj godini, najverovatnije u ponedeljak, 29. decembra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: