Halimi favorit Beograda

Lokalne vesti - Nedelja 16.09.2012 - 09:46

Posle najnovijih izjava zvaničnika, vrlo je verovatno da da će uskoro Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija postati deo vladajuće koalicije u Bujanovcu.

Halimi Halimi
Predsednik Vlade Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je za njega nelogično što stranka narodnog poslanika Halimija nije deo vladajuće koalicije u Bujanovcu.
 
- Mi sada u Bujanovcu imamo jednu nelogičnu situaciju. Lider PDD Riza Halimi je narodni poslanik u Skupštini Srbije. S druge strane njegova partija dole ne učestvuje u vlasti. To samo po sebi proizvodi političku nestabilnost - izjavio je Dačić. 
 
On je u nastavku objasnio da je Srbiji u interesu politiška stabilnost na jugu Srbije i da je u skladu sa tim dobro da stranka Rize Halimija bude deo vladajuće koalicije u Bujanovcu.
 
- Politički interesi na jugu jesu različiti, ali što se mene tiče ja sam za to da se to pitanje ispravi tako što će partija Rize Halimija bitu deo lokalne vlasti u Bujanovcu - rekao je premijer. 
 
Reakcije na jugu Srbije posle ove izjave sa najvišeg mesta su različite. 
 
- Prvi put čujem takvu informaciju. Do sada o tome sa Srbima u Bujanovcu i o srpskim interesima u lokalnoj vlasti, koja je čvrsta i stabilna, niko nije razgovarao - rekao je za Tanjug dr Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac. 
 
Lokalnu vlast u Bujanovcu čini koalicija od 22 od ukupno 41 odbornika u kojoj su Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa 12, Grupa gradjana „Stojanča Arsić“ sa pet, srpska „Kolalicija za bolji Bujanovac“ sa četiri i jedan odbornik tek formirane Demokratske partije Albanaca (DPA).
 
U opoziciji su Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija sa osam, Pokret za demokratskim progres (PDP) Jonuza Musliua sa sest i Demokratska unija Albanaca (DUA) sa tri odbornika.
 
Ovih dana je obelodanjeno da su vodjeni razgovori lidera DP, Nagipa Arifija i naronog poslanika Srpsjke napredne stranke (SNS) Dragana Nikolića u uključivanju dvojice odbornika SNS u lokalnu vladajuću koaliciju.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: