Halimi ipak ostao u sedlu

Lokalne vesti - Petak 11.05.2012 - 11:40

Dosadašnji poslanik iz Preševa Riza Halimi i u narednom periodu biće na platnom spisku Skupštine Srbije, jer je ipak uspeo da sačuva poslanički mandat. k.

Halimi Halimi
Republička Izborna komisija tako je ispravila sopstvenu informaciju da Albanci ovoga puta neće imati predstavnika u Skupštini Srbije, jer nisu prošli cenzus, takozvani "prirodni prag" koji važi za stranke manjina. 
 
Ranije je iz više izvora objavljeno da je manjinska lista pod imenom „Koalicija Albanaca preševske doline“, osvojila 0,4 odsto glasova, tako da nije prošla cenzus za ulazak u Skupštinu.
 
Kako je Izborna komisija takodje saopštilala da je lista „Preporod“ umesto 20, osvojila 19 mandata, Albanci na jugu Srbije spekulišu da je ovim činom Čeda Jovanović "častio" Halimija i njegovu listu.
 

Na nedeljnim lokalnim izborima u Preševu i Bujanovcu, liste Partije za demokratsko delovanje Rize Halimija poražene su dosta ubedljivo od Ragmija Mustafe i Nagipa Arifija. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: