Halimi: Popis nova manipulacija

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.09.2013 - 12:38

Vranje - Predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi kritikovao je najave predsednika Koordinacionog tela Zorana Stankovića da će 2014. godine biti sproveden vanredni popis na jugu Srbije.

Halimi Halimi

On je zatražio od Vlade Srbije da, u duhu evropskih vrednosti, obezbedi ozbiljan pristup u rešavanju teških i osetljivih problema Albanaca.

Halimi, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, tvrdi da Stanković "arbitrarno i nametnuto" najavljuje da će biti vanrednog popisa i da je, posle nedavnog sastanka sa 24 ambasadora OEBS-a u Bujanovcu, izneo niz neprihvatljivih izjava o problematici Albanaca na jugu Srbije.

- Ako su ovo i stavovi Vlade Srbije onda će, prema svemu sudeći, i ova vlada nastaviti igre bez granica kojima će se prolongirati rešavanje veoma važnih problema Albanaca - smatra Halimi.

On je u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da su u januaru ove godine počeli razgovori predstavnika Albanaca sa Stankovićem i da je tom prilikom predložena platforma o neophodnim merama za afirmaciju prava Albanaca na jugu Srbije.

Kako tvrdi Halimi, do sada nije urađeno ništa konkretno, iako je 2. jula, na sastanku prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića sa predstavnicima Albanaca, dogovoreno da će tokom oktobra doći do prvih konkretnih rezultata.

Aleksandar Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: