Halimi: Prekidamo kontakte sa Beogradom

Lokalne vesti - Nedelja 24.11.2013 - 11:51

Lideri albanskih političkih partija sa juga Srbije jednoglasno su odlučili da prekinu razgovore s Vladom Srbije o sedam tačaka, izjavio je narodni poslanik Riza Haljimi.

Halimi Halimi

Razlog za tu odluku, koja je doneta na sastanku u opštini Preševo, prevashodno je bilo neprihvatanje amandmana koje je Haljimi, uputio tokom rasprave o mreži sudova u Skupštini Srbije.

"Mi nismo doneli odluku o prekidu razgovora, nego je Vlada Srbije donela takvu odluku, kada je dala Skupštini ovakav diskriminatorski predlog zakona za Preševo, Bujanovac i Medveđu", rekao je predsednik Partije za demokratsko delovanje.

Kao jedan od razloga Haljimi pominje i izjavu ministra pravde Nikole Selakovića o tome da na jugu Srbije ima 1.100, a ne, kako tvrdi on, 40.000 Albanaca.

Na pitanje da li se sada prekidaju razgovori sa Vladom Srbije, Haljimi je odgovorio: "Apsolutno, jer se izgubio smisao za naredne veoma ozbiljne teme, o kojima bi trebalo da razgovaramo".

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković danas je, povodom najave albanskih političkih lidera sa juga Srbije da će prekinuti dijalog sa Beogradom, poručio da politika uslovljavanja nikome nije donela dobro.

"Mi nismo obavešteni zvanično o stavovima albanskih lidera iz ove tri opštine, a Koordinaciono telo će, kao i do sada, nastaviti da rešava probleme građana koji žive na ovim prostorima kako bi se ti problemi što pre rešili i u granicama mogućnosti osigurao bolji život za građane", rekao je Stanković novinarima.

Predstavnici Albanaca s juga Srbije poslaće do 25. novembra pismo premijeru i vicepremijeru u kojem će tražiti garancije da će obećanja Vlade iz dosadašnjeg dijaloga biti ispunjena, rekao je danas predsednik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi.
 

OK RADIO, 021

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: