Han: Da se zna kako se troše pare

Lokalne vesti - Sreda 02.10.2013 - 10:13

Svi zainteresovani u Vladičinom Hanu mogu od sada da vide na šta odlazi novac poreskih obveznika u toj opštini.

Sa dešavanja Sa dešavanja

Prezentacija “Građanskog vodiča kroz budžet opštine Vladičin Han“ održana je u tamošnjoj skupštinskoj sali u organizaciji beogradske NVO “Fiskalni monitor“.

Prezentacija je organizovana pod sloganom ,,Znam šta plaćam“, a na njoj su prisustvovali predstavnici opštine Vladičin Han, odeljenja za privredu i finansije, zamenik predsednika SO, odbornici lokalnog parlamenta i volonteri Kancelarije za mlade.

Inače, Vladičin Han, Beočin i Svrljig su jedine opštine u Srbiji koje su odobrile da se javnosti na ovakav način ukaže na šta odlazi novac poreskih obveznika, kako pare ulaze i kako izlaze iz opštinske kase.

- Više od 56 odsto prihoda u budžet opštine Vladičin Han dolazi iz transfera iz republičkog budžeta, što je karakteristično za većinu lokalnih samouprava u Srbiji.

Ono što je još zanimljivo je i to da je najveći korisnik budžetskih sredstava u Vladičinom Hanu Direkcija za građevinsko zemljište i puteve – stoji u vodiču.

“Fiskalni monitor“ je najavio animiranje javnosti I u narednom period, a u cilju uvida i uticaja na formiranje budžeta za narednu godinu.

Aleksandar Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: