Hanski ROBOTIČARI vicešampioni Srbije

Lokalne vesti - Utorak 15.05.2018 - 11:06

Vranje - Učenici Tehničke škole u Vladičinom Hanu osvojili su drugo mesto na 5. republičkom takmičenju u programiranju robota održanom u Kruševcu.

Lazar i Marko sa profesorima Mladenovićem i Stojanovićem FOTO: Tehnička škola Lazar i Marko sa profesorima Mladenovićem i Stojanovićem FOTO: Tehnička škola
Mladi hanski robotičari su vicešampionsku titulu osvojili u konkurenciji kolega iz Beograda, Čačka, Pančeva, Kanjiže, Sombora, Zaječara i domaćina iz Kruševca, koji su se našli na prvoj poziciji.
 
Hansku ekipu su činili Marko Jovanović i Lazar Anđelković, učenici prvog razreda smera tehničar za robotiku Tehničke škole, sa profesorima Draganom Stojanovićem i mentorom Mlađanom Mladenovićem.
 
Takmičari su imali tri zadatka koje su morali da reše uz pomoć robota koje su morali da sami sastave i programiraju.
 
- Marko i Lazar su takmičenje završili sa samo 0,35 poena zaostatka za domaćinima, inače maturantima tamošnje Tehničke škole.
 
Pokazali su veliku umešnost u savlađivanju zadataka poput iscrtavanja zadate figure, snalaženja u lavirintu, brojanja boja i prenosa tereta na poligonu – kaže njihov mentor Mlađan Mladenović, voditelj školske sekcije robotike.
 
Hanska Tehnička škola je, inače, bila domaćin regionalnog takmičenja u programiranju robota, na kojem su učestvovali srednjoškolci iz čitave jugoistočne Srbije.
 
Mladi robotičari iz ovog dela zemlje i inače dominiraju na nivou republike, što su Hančani sada samo potvrdili, kaže profesor.
 
- Naša škola je na regionalnom takmičenju bila na trećem mestu, tako da smo sada popravili plasman.
 
Inače, na tom regionalnom takmičenju smo postavili više standarde u organizaciji i nagrađivanju najuspešnijih koji se sada primenjuju i na republičkom nivou, što takođe ubrajamo u uspehe naše škole – navodi Mladenović.
 
Marko Jovanović i Lazar Anđelković su kao nagradu za osvojeno drugo mesto u Kruševcu dobili po jedan hard disk od 1,5 TB.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: