HAREMLUK se izdaje za osam evra

Lokalne vesti - Sreda 14.10.2015 - 09:35

Direkcija za imovinu Srbije raspisala je oglas za davanje u zakup zgrade Haremluka u centru Vranja, po početnoj ceni nešto višoj od osam evra za kvadrat.

Haremluk, nekada, unutra i spolja FOTO Simpogrup Haremluk, nekada, unutra i spolja FOTO Simpogrup

Ukupna početna cena mesečnog zakupa Haremluka je 4.037 evra za nešto manje od 500 kvadrata pod krovom, stim da se u oglaasu nigde ne pominje upotreba dvorišta, koje ima bar još toliko mesta.

Posle raskida ugovora sa „Simpom“, koji je renovirao i 20 godina držao Haremluk, Grad Vranje je tražio da mu se dozvoli upravljanje ovom zgradom, nekada elitnim restoranom.

Međutim, Direkcija za imovinu, u ime države Srbije, koja je vlasnik objekta, odlučila je da ga sama izda u zakup.

Direkcija je oglas za iznajmljivanje Haremluka raspisala 5. oktobra, zadnji rok za prijave je 20. ovog meseca, stim da bi se već sutradan moglo znati ko će biti zakupac jednog od najelitnijih prostora u gradu.

U oglasu Direkcije se samo pominje da je reč o kulturno istorijskom spomeniku, i budući zakupac se ne obavezuje na održavanje ili slično, nego se samo traži najviša cena, a zakupac se  obavezuje da Haremluk koristi „u skladu sa zakonom“.

Direkcija izdaje Haremluk na rok od 10 godina.

SSB
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: