HELP: Podeljeni GRANTOVI za MALE PRIVATNIKE

Lokalne vesti - Četvrtak 19.07.2018 - 12:20

Vranje - U okviru projekta „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ predstavnici nemačke organizacije "Help – Hilfe zur Selbsthilfe" potpisali su ugovore o donaciji sa 28 finalnih korisnika grantova u opremi za samozapošljavanje, koja će omogućiti započinjanje samostalnih zanatskih i uslužnih delatnosti.

Grantovi za muzičare, sakupljače sekundarnih sirovina, frizere... FOTO: vranje.org.rs Grantovi za muzičare, sakupljače sekundarnih sirovina, frizere... FOTO: vranje.org.rs
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je dobitnicima na donaciji i istakao važnost održivosti projekata koji se realizuje u saradnji sa HELP-om
 
- Nama je cilj da i nakon ove dve godine, oprema koju dobijate pređe u vaše vlasništvo, da proširite proizvodnju i uposlite nove radnike
 
Grad je izdvojio oko 10.000 evra za realizaciju ovog projekta i u narednoj godini predvidećemo pozicije u budžetu, kako bi proširili broj korisnika ovog principa samozapošljavanja. 
 
Želim vam da ovu opremu i sredstva pametno iskoristite i da budete uspešni u daljem poslovanju - rekao je gradonačelnik.
 
Nakon toga prisutnima se obratio Bane Stanojković, šef kancelarije HELP-a u Vranju istakavši veliku zainteresovanost ljudi za projekte HELP-a.
 
- Na našu adresu stiglo je 179 aplikacija, od toga će biti podeljeni grantovi za 28 lica, od čega je 40 odsto žena i 12 pripadnika romske populacije
 
Među potpisnicima ugovora o donaciji su različita zanimanja: muzičari, tapetari, sakupljači sekundarnih sirovina, frizeri, krojači, pekari, moleri, bravari, obućari i drugi. 
 
Nakon poslovne obuke u narednom periodu sledi dodela opreme pojedinačnih vrednosti od po 1500, 2400 i 3600 evra – rekao Je Stanojković i dodao da projekat ima još dve faze i traje do 2020. godine.
 
Projekat ukupne vrednosti 2.055.514,50 evra, finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, a realizuje Help od oktobra 2017. do septembra 2020. godine u 19 opština i gradova u Republici Srbiji.
 
Ukupna vrednost investicije za Grad Vranje od oktobra 2017. do septembra 2020. godine iznosi oko 53,780.00 evra.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: