HIGIJENSKI protiv VISANA: Ko je povlašćen, a ko diskriminisan?

Lokalne vesti - Sreda 06.07.2016 - 21:47

Na ovogodišnjem tenderu koji je grad Vranje raspisao za dezinsekciju javnih površina, posao je kao jedini ponuđač dobio zavod „Visan“ iz Zemuna, a u gradskom ZZJZ tvrde da su uslovima konkursa onemogućeni da uopšte učestvuju.

Pošto mamci za pacove? FOTO OK Radio Pošto mamci za pacove? FOTO OK Radio

Slična situacija je bila i prošle godine, kada je ZZJZ bio učesnik tendera.



Tada je, na njihov zahtev, republička Komisija za zaštitu prava ponuđača poništila tenderski postupak, nakon čega je Grad po hitnom postupku  korigovao uslove i posao ipak dodelio “Visanu”.



Komisija je ustanovila da je ZZJZ bio diskriminisan uslovima tendera, a u Zavodu smatraju da se takva praksa nastavlja i dan danas.



Direktorka vranjskog ZZJZ Milena Mišić kaže da su i na poslednjem tenderu kriterijumi javne nabavke tako definisani kako Zavod ne bi mogao da konkuriše.



- Traženo je kao uslov da izvršilac poslova ima tri veterinara sa licencom, kao što je prošli put tražen veterinar u stalnom radnom odnosu, a mi smo imali veterinara na povremenim poslovima.



Ove godine su uslovi tako definisani da mi nemamo pravo na prigovor po osnovu diskriminacije, ali i dalje ne možemo da učestvujemo na konkursu – kaže za Mišićeva.



Ona sumnja da se uslovima konkursa iz godine u godinu ZZJZ onemogućava da dobije DDD poslove, a u korist „Visana“, koji već petnaestak godina obavlja ove poslove u Vranju.



- Očito je da se uslovi javnih nabavki „šteluju“ tako da mi ne možemo da dobijemo posao.



Neke stavke koje nisu neophodne za konkretni posao, a koje mi ne možemo da ispunimo se postavljaju kao uslov, tako da sumnjam da te informacije dostavlja neko iz Zavoda – smatra Mišićeva.



S druge strane, direktorka „Visana“ Jasna Pavlović kaže da je ZZJZ diskriminisana svojim radom.



- „Visan“ je renomirana firma, dokazanih poslovnih rezultata u celoj Srbiji i jedina koja je u mogućnosti da ove poslove uradi efikasno i na vreme.

Neke poslove koji su oni iz ZZJZ radili, mi smo morali da doradimo kako treba.

Osim toga, mi smo u više navrata neke poslove u Vranju radili i besplatno, što ovima iz Zavoda ne pada na pamet
– odgovara Jasna Pavlović.
 
Poslovi dezinsekcije na teritoriji Vranja ove godine su vredni nešto manje od 900.000 dinara.

 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: