HILARI ipak izbačena iz lektire

Lokalne vesti - Sreda 13.06.2018 - 09:44

Vranje - Autobiografija Hilari Klinton neće biti uvrštena u nastavni plan i program za prvi razred gimnazije na albanskom jeziku, po kome uče đaci u Preševu i Bujanovcu.

Vasko Popa umesto Hilari Klinton FOTO: OK Radio Vasko Popa umesto Hilari Klinton FOTO: OK Radio
OK Radio je već pisao o predlogu Albanskog nacionalnog saveta da autobiografija bivše prve dame SAD, državne sekretarke i senatorke Hilari Klinton, uđe u plan i progeram nastave na albanskom jeziku gimnazija u Bujanovcu i Preševu.
 
Predstavnik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ćenan Hemeti kaže da autobiografija Hilari Klinton nije trebalo da uđe u lektiru za prvi razred gimnazija na albanskom jeziku, već da posluži kao primer teksta za taj književni žanr.
 
Kako prenosi Tanjug, Hemeti, koji je kordinator Komisije koji je imenovao Nacionalni savet albanske nacionalne manjine da se bavi planom i programom udžbenika na albanskom jeziku, kaže da će predložiti timu koji se bavi planom i programom za srednje škole da se uvrsti Vasko Popa i njegovu autobiografija.
 
- Već je više njegovih knjiga prevedeno na albanski jezik i nalazi se u udžbenicima u Albaniji kao moderan pisac - pojasnio je Hemeti.
 
Nacionalni prosvetni savet je ranije sugerisao da se umesto odlomka iz autobiografije Hilari Klinton uzme autobiografija Branislava Nušića, koji je bio Cincarin.
 
Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji odobrava nastavne planove i programe, izjavio je da ne bi dozvolio da se autobiografija Hilari Klinton nađe u nastavnom planu i programu.
 
- Rekao sam da takav predlog ne zbližava. S druge strane, mi smo predložili mnogo bolje rešenje
 
Predlog Nacionalnog prosvetnog saveta bio je da to bude biografija nekoga poput Branislava Nušića. Ja sam taj predlog podržao – izjavio je ministar za Tanjug.
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: