HOĆU BUKET SVOJIH PRAVA!!

Lokalne vesti - Sreda 08.03.2023 - 09:45

U okviru obeležavanja Međunarodnog Dana žena, tim aktivistkinja SOS telefona Vranje, SOS Kutka za devojke u saradnji sa srednjim školama Vranja i Mrežom Žene Protiv Nasilja- Regon Nišavsko-Pčinjski, u sredu, 8. Marta organizuju tribinu – HOĆU BUKET SVOJIH PRAVA!!

Foto:Promo Foto:Promo
Tribina počinje u 13:00 časova u sali Gimnazije Bora Stanković u Vranju. Ovaj 8. Mart, smo posvetile mladim aktivistkinjama, devojkama uzrasta 13 do 18 godina, i
svima koji nam se pridruže i žele zajedno sa nama da se podsetimo izvornog značenja ovog međunarodnog praznika posvećenog ženama.
 
Te 1910. godine na konferenciji žena socijalistkinja u Kopenhagenu usvojen je predlog Klare Cetkin da se obeležava praznik s ciljem: borbe za mir, jednaka prava žena i
muškaraca na rad, zaradu i obrazovanje, protiv zloupotrebe dece u radnim poslovima...
 
Kako smo od ovih ciljeva i zahteva, došli do buketa ruža na dan 8. Marta, koje bi svaka žena i devojka, svakog dana u godini trebala da dobija u znak pažnje i ljubavi.
Razgovor i hronologinu 8. Marta, nastanak, razvoja borbe za prava žena kroz stotinu godina iza nas, vodiće vršnjačke edukatorke – izuzetne aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje.
 
Aktivnosti povodom 8. Marta, su u znaku obeležavanja velikog jubileja najstarije NGO Odbor za ljudska prava u Vranju – 25 godina postojanja i rada.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: