Hotel i motel uskoro u vlasništvu Grada

Lokalne vesti - Četvrtak 25.12.2014 - 10:47

Ugostiteljsko preduzeće „Vranje“, sa svojom ogromnom imovinom u koju spadaju hotel u centru, motel na autoputu i minimalno još desetak lokala u najužem jezgru Vranja i Banje, uskoro bi mogli postati vlasništvo Grada.

Hotel Vranje uskoro postaje vlasništvo grada Hotel Vranje uskoro postaje vlasništvo grada

Gradsko veće na svojoj 106. sednici pokrenulo je inicijativu za preuzimanje  UP „Vranje“, i formiralo radnu grupu koja će se baviti ovim pitanjem.

Kako stoji u materijalu sa ovog sastanka, inicijalni razgovori predstavnika Grada i Ugostiteljstva počeli su još 12. novembra ove godine, kada je dogovoreno da se i lokalna vlast uključi u privatizaciju te firme.

U međuvremenu, Vlada Srbije donela je odluku da UP postane Privredno društvo, čiji je osnivač Republika sa sto odsto kapitala.

E, sad se direktor novoformiranog Privrednog društva, inače poznati socijalista Dragan Popović  Pop obratio Gradu radi dogovora o preuzimanju vlasničkih prava.

Grad je formirao Komisiju koja bi trebaloo da nađe način da ogromna imovina pređe u vlasništvo grada, a da Privredno društvo funkcioniše kao samostalno preduzeće.

Inače, UP „Vranje“ prodavano je tri puta, uvek neuspešno, pre svega zbog nedovoljno rasčišćenih vlasničkih odnosa nad zemljištem.

Ova firma poseduje hotel u centru „B“ kategorije, motel pored autoputa takođe „B“ kategorije, restoran „Kosovo“ u Vranjskoj Banji, poslovni prostor koji se prostire praktično čitavim prvim delom ulice Partizanske, od Pozorišta do Doma Vojske i još nekoliko izuzetno atrativnih poslovnih prostora.

Uz to, UO "Vranje" upravlja i izletištem Čoška, koja je inače legat jednog poznatog Vranjanca.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: