I Grad za spas PZP-a

Lokalne vesti - Sreda 06.06.2012 - 10:39

U pokušaju da se spasi šta se spasiti može, o sudbini Preduzeća za puteve razgovarano je u utorak i u gradskoj vlasti.

Sa skupa Sa skupa
Sastanku na temu opstanka nekada uzorne firme pristustvovali su predstavnici preduzeća, sindikata, zaposlenih, ali i gradonačelnik Stojčić i načelnik okruga Budimir Mihajlović. 
 
Na skupu je zatraženo i uključivanje grada i političkih struktura u rešavanje ovog problema. 
– Postoji volja i Grada Vranja i gradonačelnika da se preduzeće sačuva, što  je ohrabrujuće - izjavila je Sonja Vukanović, predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije. 
 
Prema njenim rečima,  jedno od rešenja do kojeg se došlo na sastanku jeste da je  neophodno  da PZP sačuva redovno održavanje puteva, da se dođe do većeg obima posla i izvrši naplata starih dugovanja lokalne samouprave. 
 
Ipak, kakva će biti sudbina firme zavisi od odbora poverilaca, i odluke stečajnog sudije. 
 
- Za sada je nepoznato da li će se oni opredeliti za bankrot, restruktuiranje ili nešto treće - rekla je Vukanovićeva.
 
Na skupu je zaključeno da je PZP firma važna za jug Srbije, i da se mora učiniti sve kako bi se ona zaštitila od poptune propasti. 
 

U preduzeću trenutno radi 350 radnika, a do sada je 97 zaposlenih ostalo bez posla u PZP-u, u pokušaju da se firma stavi na zdrave osnove.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: