I stomatolozi u štrajku

Lokalne vesti - Utorak 11.09.2012 - 16:34

Novi sindikat zdravstva vranjskog Doma zdravlja u utorak je održao jednosatni štrajk upozorenja.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Članovi sindikata koji su se tačno u podne okupili ispred ove zdravstvene ustanove  traže od rukovodstva hitnu isplatu zaostalih zarada zaposlenima u Stomatološkoj službi kao i striktno poštovanje Zakona o radu.

Doktor Goran Popović, predsednik sindikata, kaže da radnici Stomatologije godinama imaju problem sa zaradama, jer se one isplaćuju u više delova uz kašnjenje u odnosu na isplatu ostalih  radnike Zdravstvenog centra.

Prema njegovim rečima, problem je nastao zato što je od prvog jula RFZO počeo da isplaćuje samo 56 ugovorenih radnika po sistematizaciji od ukupno 76 zaposlenih.

- Za ostalih 20 radnika koji su u stalnom radnom odnosu poslodavac je u obavezi da obezbedi lični dohodak, delom iz svojih sredstava a delom od onoga što oni zarade – kaže Popović.

Jedan od sindikalaca, Zvezdan Stanojković, napominje da zaposleni na Stomatologiji imaju pravo na isplatu jubilarnih nagrada što do sada RFZO nije uradio, iako su one isplaćene svim ostalim zdravstvenim radnicima.

Predstavnike Novog sindikata zdravstva koji u vranjskom Domu zdravlja ima 45 članova prema najavama sutra će  primiti rukovodstvo Zdravstvenog centra kako bi problem stomatologa bio što pre rešen.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: