I Vranju treba pomoć zbog poplava

Lokalne vesti - Četvrtak 29.05.2014 - 08:53

Šteta koju je Vranje pretprelo zbog obilnih kiša iznosi preko 8 miliona dinara, ocenjeno je u sredu na sednici Štaba za vanredne situacije.

Sa sednice Kriznog štaba Sa sednice Kriznog štaba

Razmatranje izveštaja o aktivnostima koje su nadležne službe sprovele pre i za vreme vanredne situacije kao i tokom nevremena koje je zadesilo Vranje 15. aprila bile su glavne teme sednice Štaba.

Izveštaj sadrži  pregled svih događaja sa podacima o angažovanju ljudstva i tehničkih sredstava na teritoriji grada, kao i na poplavljenim područjima, otpremljenoj pomoći , donatorima i pomoći u novcu.

S obzirom da  podaci sa terena i dalje stižu izveštaj će biti dokompletiran i prosledjen nadležnim državnim organima, a o njemu će se izjasniti i članovi Gradskog veća i odbornici Skupštine grada.

Aktivnosti Štaba za vanredne situacije nastaviće se u pogledu pružanja pomoći ugroženim područjima, ali i preduzimanjem svih preventivnih i pojačanih mera bezbednosti na teritoriji Vranja.

To se pre svega odnosi akumulaciju brane ,,Prvonek“ i deponiju ,,Meteris“, naglasio je komandant Štaba Zoran Antić i naložio sprovođenje posebnih mera zaštite od požara na svim površinama, kao i čišćenje svih divljih deponija i korita reka uz asistenciju  gradskih službi.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: