Ima li nade za pešake?

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.04.2016 - 08:37

Pešaci su u Vranju najugroženiji učesnici u saobraćaju i ta činjenica na ulicama Vranja dobija svakodnevnu potvrdu.

OK Radio takođe, gotovo svakodnevno objavljuje primere rizičnog ponašanja nesavesnih vozača, koji svoje automobile parkiraju na trotoarima, ne vodeći računa o činjenici da je to prostor rezervisan za pešake, ali i apele nadležnima da imaju obavezu da reaguju u ovakvim slučajevima.

Svaki novi primer nas uverava da naša borba sa vetrenjačama, oličenim u bahatim vozačima i nepreduzimljivim institucijama, ne daje željene rezultate.

Teško je uticati na svest i savest vozača, ali je i jednako teško pokrenuti nadležne da rade ono za šta su plaćeni.

Reakcija Saobraćajne policije, Komunalne policije i famoznog Saveta za bezbednost saobraćaja, u kojem sede i predstavnici vranjskih škola je mlaka i neadekvatna.

Najnoviji primer koji vidimo na fotografijama je ilustrativan, ali i zastrašujući.

Majka sa detetom i kolicima je prinuđena da otvori četvore oči krećući se kolovozom, jer su trotoari sa obe strane ulice načičkani automobilima koji sprečavaju bezbedno kretanje pešaka.

Radnja se inače dešava u ulici Moše Pijade, na deonici poznatoj po veoma brzoj vožnji automobila.

Uz to, na ovu ulicu izlaze i dve škole, Medicinska i Ekonomska, pa je i  veliki broj đaka svakodnevno izložen opasnosti.

Što se OK Radija tiče, mi nastavljamo svoju borbu, te još jednom apelujemo na svest vozača i nadležnih institucija, a vas pozivamo da nam šaljete ovakve ilustracije na okradio92.8@gmail.com ili na našu Facebook stranicu.

I savetujemo vam da otvorite četvore oči u saobraćaju, jer neko svoje zatvara pred ovakvim prizorima.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: