IN MEMORIAM: Borisav Bora Antić

Lokalne vesti - Sreda 27.09.2023 - 18:34

U Vranju je nakon duge i teške bolesti, u sredu preminuo, u 85. godini života Borisav Bora Antić, rodonačelnik vranjskog bankarstva, dugogodišnji direktor filijala „Jugobanke“ i „Delta Banke“, privrednik i istaknuti društveno-politički radnik, koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji grada.

Foto Porodična arhiva Foto Porodična arhiva
Antić je rođen 1938. godine, u selu Dubnica kod Vranja, gde je završio osnovnu školu. Srednju školu, Višu finannsijsku i Ekonomski fakultet, završio je u Beogradu. 
 
Prvo radno mesto po povratku sa studija, bilo mu je u Sektoru za razvoj privrede u opštini Vranje, koja je šezdesetih godina počela ubrzano da se razvija.
 
Antić je ubrzo imenovan na čelo „Jugobanke“ i tako postao jedna od ključnih ličnosti tima privrednika okupljenih oko Dragoljuba Mitića Mitketa sa kojim su išli iz projekta u projekt, od otvaranja Fabrike obuće „Koštana“ i „Predionice“ Pamučnog kombinata 1959. do otvaranja Rudnika „Blagodat“ 1979. godine. 
 
Sa mesta prvog čoveka vranjske „Jugobanke“, Antić je, po potrebi službe, prebačen za direktora „Delta Banke“, gde je penzionisan 2003. godine.
 
Za dugogodišnji rad posebno u sektoru bankarstva, Antić je dobio više odlikovanja, nagrada i priznanja.
 
Za sobom je ovaj uvaženi Vranjanac ostavio  suprugu Divnu, sina Gorana, snaju i dve unuke. Sahrana Borisava Bore Antića obaviće se u čevrtak 28. septembra u 13 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: